Anti a gourmet tábor lelke

Anti neve nem ismeretlen azok számára, akik valaha már velünk tartottak a Gourmet- és kenutáborunkba, ugyanis ő a programok gourmet-vonalának nélkülözhetetlen sztárja. Mikor megérkezik egy viszonylag nomád helyszínre, 10 perc alatt egy kész ipari konyhát varázsol szinte bárhová. Ételkölteményeiről mindenki ódákat zeng, mivel azok nem csak finomak, változatosak és szépek, de még az adagok is kellően kiadósak. Interjúnkban vele beszélgettünk.

1. Mi az, amit szívesen elmondanál magadról, mint szakemberről?

Lassan 15 éve, hogy a késeimet koptatom a világ és az ország különböző pontjain. A Continental Group  Executive Sous-Chefje vagyok, több szállodában és rendezvényhelyszínen is szoktam dolgozni, valamint a saját vállalkozásommal céges és magán cateringeket is vállalok. Nem tudnék egy konkrét kedvenc konyhát kiemelni, közel áll hozzám a magyar, olasz, koreai és a francia konyha. Szeretek kísérletezni új dolgokkal is, de a gyerekkor ízeit időről-időre visszahozom valamiben.

2. Mit jelent számodra a főzés?

Erre nagyon nehéz válaszolni, mert ez az életem. Receptekkel, kalkulációkkal kelek és fekszem, álmomban hallom a blokknyomtatót. 😀  Főzés közben úgy futnak a szemem előtt a különböző dolgok készültségi szintjei, percek, másodpercek, mint a Mátrixban a számok. De ez valahogy teljesen kikapcsol, könnyen flow élményt tud adni egy egész napos 15 órás felfőzés, de egy szépen kitálalt hat fogásos degusztációs menü is. Nem tekintek rá munkaként, én ebben vagyok önmagam.

 3. Mik a tapasztalataid a Misi-féle túrákkal kapcsolatban?

Abszolút az aktív pihenés kategória, változatosan kitalált és szervezett programok. A nap végére elfárad az ember, de annyi élménnyel gazdagodik közben, hogy elégedetten tér nyugovóra. A szállások jól felszereltek, az ételekről beszéljenek mások, nem szeretnék haza beszélni.

4. Mit szeretsz a legjobban ezeken az utazásokon?

Nagyon jók a helyszínek, gyönyörű helyeken szoktunk kalandozni. Változatosak a programok, és mindig van valami új élmény, amire az ember nem feltétlenül számított. Van egy nagy közösségi erő, ami ilyenkor viszi az embert előre akkor is, ha nem akar kimozdulni a komfortzónájából.

5. Hogy bírod a rajongók hadát? Számolod, hogy hányan akartak már örökbefogadni?

Több felkérés is érkezett már, hogy legyek a személyi szakácsuk, vagy költözzek oda hozzájuk állandóra.   Nagyon hálás közönség van az utazásokon. Szívesen és őszintén válaszolok minden főzős kérdésre, ami ilyenkor felmerül, ez egy nagyon közvetlen kapcsolat ilyenkor a „vendégekkel”.

6. Amikor megtervezed a gourmet menüsort, akkor milyen szempontokat szoktál figyelembe venni?

Igyekszem mindig a maximumot adni az adott helyszínhez mérten. Általában viszem magammal hű társamat a smokert, így már számos táborban a BBQ húsok és zöldségek szerves részét képezték az ételeknek. Szeretek változatos ételeket vinni a csapatnak, amiket nem feltétlenül kóstolnak vagy készítenek otthon. Mindig készülök vegán ételekkel is, amiknek általában nagy sikere van a vegyes étrendet követő embereknél is, mert ezek túlmutatnak a tofu-saláta-grill zöldség triumvirátuson.

Küldj nekünk üzenetet

a Kapcsolat menüpontból vagy Facebook messengeren, ha bármilyen kérdésed van.

Kövess minket Facebook-on,

ha naprakész információkra szomjazol.

Iratkozz fel hírlevelünkre,

Ha mindig elsőként szeretnél tájékoztatást kapni az utazásokról.

Feliratkozás